Litteraturens adelsdamer synger jazz

01. juli 2019 19:00

Litteraturens adelsdamer synger jazz, Madame Nielsen & Baronesse Brøggers jazz-kvartet: Madame Nielsen, vokal og guitar, Suzanne Brøgger, vokal, Simon Toldam, flygel, og Niels Bosse Davidsen, bas.

SORØ KUNSTMUSEUM , Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 195 kr.

Litteraturens adelsdamer

finder sammen i jazzkvartet

Suzanne Brøgger og Madame Nielsen debuterer sammen på Sorø Kunstmuseum den 1. juli

Suzanne Brøgger & Madame Nielsen, adelen i dansk litteratur og tillige chantøser, har fundet sammen i en kvartet, der vil gøre jazzhistorien dansk. ”Madame Nielsen & Baronesse Brøggers jazz-kvartet” får verdenspremiere med en koncert på Sorø Kunstmuseum mandag den 1. juli. Kvartetten vil derefter tournere i den skandinaviske verden.

På repertoiret er en række af det tyvende århundredes kvindelige jazz-standards, som Madame og Baronessen hver for sig og i fællesskab har skrevet nye tekster til, fra kærlighedens blå toner til protestsange for det 21. århundrede. Med sig på scenen har de to af dansk jazz’ yngre stjerner, pianisten Simon Toldam og bassisten Nils Bosse Davidsen.

De to syngende forfatterinder har med stribevis af udgivelser, essays og foredrag forlængst placeret sig på litteraturens parnas. Musikken har som parallelle understrømme ledsaget dem begge. For Suzanne Brøgger har jazzen været en livslang kærlighedsaffære lige siden hun som lille pige mødte Louis Armstrong bag scenen efter en koncert i KB Hallen (hun kom med ind fordi hendes onkel var musikanmelder ved Berlingske Tidende!). Hun har ikke blot lyttet og åndet i jazzens rytmer, men også sunget selv – og det i det fornemst tænkelige selskab med kunstnere som Horace Parlan, Jan Kaspersen, Carsten Dahl, Christina von Bülow og Butch Lacy. For et årti siden fik hun på Gyldendal udgivet sin egen ”Blå biografi” ledsaget af en CD med 13 jazzsange, hun selv indsang. Hun har også optrådt på scenen flere gange, bl.a som medvirkende i Copenhagen Jazz Festival og Sorø Jazzfestivalen.

Madame Nielsen har igennem et liv med mange identiteter også haft mange musikalske liv. Det begyndte, da hun var en liden dreng i provinsen, med melodika-melodier. Som ung feminin mand var hun guitarist i Creme X-Treme, og siden hun i 2013 fra sit kloster i Paris vandrede ud i verden som Madame Nielsen, har hun optrådt og udgivet 3 albums med ”The Nielsen Sisters”, der har koncerteret så forskellige steder som Blågårds kirken, Det Kongelige Teater, jazzklubben Giants Steps i Svendborg, samt Literaturhaus i Berlin og et mausoleum i Norge! Som forfatterinde fik hun sit internationale gennembrud med skæbneromanen Den endeløse sommer og har senest udgivet New York-gyseren The Monster.

Mandag 1. juli 2019 kl. 19.00

VERDENSPREMIERE! Madame Nielsen & Baronesse Brøggers jazz-kvartet: Madame Nielsen, vokal og guitar, Suzanne Brøgger, vokal, Simon Toldam, flygel, og Niels Bosse Davidsen, bas.

SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 195 kr. (medlemspris: 170 kr.)

Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

Eller dette link

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ FACEBOOK


Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.