Cæcilie Norby besøger Sorø jazz c

med fire europæiske jazzsøstre

Sorøs Vinterjazzprogram afsluttes med jazzdiva'en Cæcilie Norby i Kulturcafé Ludvig

Søndag 24. februar kl. 20.00

Cæcilie Norbys ”European Sisters in Jazz”Cæcilie Norby, vokal, Rita Marcotulli (Italien), piano, Dorota Piotrowska (Polen), trommer, Lisa-Rebecca Wulff (Tyskland), bas, og Hildegunn Øiseth (Norge), trompet.

KULTURCAFÉ LUDVIG, Ingemannsvej 54180 Sorø

Scenen vil være forbeholdt kvinder. Repertoiret er skrevet af kvinder. Og kvinder vil sandsynligvis være talstærkt til stede blandt publikum i Kulturcafé Ludvig, når Cæcilie Norby med sine europæiske jazzsøstre giver koncert søndag aften den 24. februar. Her er også mænd dog velkomne til at lytte med.

Den nu 54-årige Cæcilie Norby er en af landets mest imponerende sangerinder. Hele sin succesrige karriere har hun forstået at forny sig. Fra gennembrud for godt 30 år siden med rock og pop i orkestre som ”Frontline” og ”OneTwo” har hun været på musikalske udflugter både til klassisk musik og navnlig jazzen, der så at sige er hendes musikalske modersmål. Det deler hun med sin mand, den svenske bassist Lars Danielsson, som hun for ikke så længe siden udsendte det eminente album ”Just the two of us” sammen med. I 2019 er turen kommet til et nyt initiativ. Det er en alliance med fire andre stjerner fra den europæiske jazzelites kvindeliga. Den nye konstellation præsenteres på en Danmarksturné i februar. Kvindekvintetten har på forhånd meddelt, at de vil spille kompositioner af fremtrædende kvindelige komponister såsom Nina Simone, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Carla Bley.

Gruppen består foruden Cæcilie Norby af den italienske pianist Rita Marcotulli, som tidligere har samarbejdet med jazzkyrofæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham. Dertil den norske trompetist Hildegunn Øiseth, den tyske bassist Lisa-Rebecca Wulff og den polske trommeslager Dorota Piotrowska.

 

Entré: 250 kr. Reservation: ticketmaster.dk eller Sorø Bykontor, Storgade 7, 4180 Sorø