john marshall

Onsdag 26. juni kl. 19.00

John Marshall Quartet: John Marshall, trompet, Calle Brickman, piano, Ida Hvid, bas, og Egor Kryukovskikh, trommer.

SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 185 kr. Tilbud om tilkøb af grillmenu for 150 kr. (serveres fra kl 17.00)

Reservation: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf: 57 83 22 29

https://billetto.dk/e/jazz-john-marshall-quartet-billetter-328384/select

Amerikansk-russisk

gæstespil på Kunstmuseet

 

New Yorker trompetist i selskab med trommeslager fra Rusland

 

Kunstmuseet i Sorø overhaler det berømte københavnske jazzhus Montmartre indenom, når museet onsdag den 26. juni byder på koncert med den amerikanske trompetist John Marshall og den russiske trommeslager Egor Kryukovskikh. 67-årige Marshall, som er veteran fra en gylden epoke i amerikansk jazz, hvor han har spillet med stjerner som Lionel Hampton, Benny Goodman, Gerry Mulligan og Dizzy Gillespie, er hentet til Danmark for at optræde i Montmartre – men det bliver først dagen efter Sorø koncerten! Sin russiske trommeslager har han fundet på turnéer i Rusland (hvor han også indspillede en plade). Under gæstespillet i Danmark assisteres de af to dygtige lokale musikere, bassisten Ida Hvid, og pianisten Calle Brickman.

 

John Marshall håndterer sin trompet i fed rund, pågående og energisk swingende stil i bedste boptradition. Den dyrkede han i årevis på mange af New Yorks intime jazzklubber, før han i lighed med andre store amerikanske musikere fortrak til Europa. Her har han bosat sig i Tyskland og opnået kontrakt Westdeutscher Rundfunks berømte bigband, som samtidig giver ham frihed til at turnere som solist med udvalgte grupper i andre europæiske lande. Det er det, der nu bringer ham til Danmark – med Sorø som første stop før Hovedstaden.