Blues March på Parnas

31. juli 2021 13.30

Blues March på Parnas, Jens Søndergaard,altsax, Jan Harbeck, tenorsax, Martin Schack, klaver, Niels W. Knudsen, bas og Anders Holm, trommer.

Parnas, Parnasvej 21, 4180 Sorø

Entré: 345 kr. incl. frokostanretning fra kl 12.00

Blues March på Parnas

Udødelige hits fra jazzparnasset præsenteres ved hyldestkoncert i skovrestauranten lørdag 31. juli

Om og om igen er ”Blues March” blevet spillet af alverdens jazzmusikere. Denne mærkværdigt inciterende blues i marchtakt introduceredes af trommeslageren Art Blakey’s Jazzmessengers i 1950’erne og blev en af genrens største succes’er. Men det var bandets tenorsaxofonist Benny Golson, der skrev melodien. Han komponerende også ”I remember Clifford”, ”Whisper Not”, ”Along came Betty” og en perlerække af andre iørefaldende melodier. Nu hyldes han af en stærk dansk jazzkvintet med instrumentkollegaen Jan Harbeck i front, ledsaget af Jens Søndergaard på altsax, Martin Schack ved klaveret, Niels W. Knudsen på bas og Anders Holm på trommer.

Benny Golson (der i dag er 92 år) besøgte for en halv snes år siden Danmark og spillede dengang en række koncerter med blandt andre Jens Søndergaard. Han har nu taget initiativ til en hyldestturné med Golsons kompositioner på programmet. I rollen som den bærende tenorsaxofon har han fået en af jazzscenens mest markante musikere med. Det er 46-årige Jan Harbeck, som både har opnået de eftertragtede Bent Jædig og Ben Webster priser samt scoret en grammy for bedste jazzudgivelse. På klaver medvirker den alsidigt eminente Martin Schack, mens Jens Søndergaard selv spiller de stemmer, der egentlig er skrevet til trompet – på sin altsax! Det er karakteristisk for Søndergaard, at intet er ham fremmed. Han har virket på den danske jazzscene i en menneskealder og har spillet med koryfæer som f.eks. Lee Konitz, Clark Terry og Thad Jones. Og så er han for øvrigt tandlæge…

Lørdag 31. juli kl. 13.30

Søndergaard/Harbeck kvintet: ”Benny Golson hyldest”: Jens Søndergaard,altsax, Jan Harbeck, tenorsax, Martin Schack, klaver, Niels W. Knudsen, bas og Anders Holm, trommer.

PARNAS, Parnasvej 21, 4180 Sorø

Entré: 345 kr. incl. frokostanretning fra kl. 12.00

Reservation: www.parnas.dk eller tlf. 23 87 83 87, parnashuset@parnas.dk

 

 

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.