Om Sorø jazz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sorø Jazz er:

 
 
Henvendelse vedr. booking, markedsføring m.m:

Kirsa Andreasen,  kontakt@soroejazz.dk
 
 
Hvert år i uge 29 spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter i alt, fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd. Det er netop festivalens bærende idé at få den professionelle, fornyende kvalitetsjazz bredt ud til publikum. Og uden falsk beskedenhed tør vi fastslå, at det lykkes. Der spilles stort set uden undtagelse for fulde huse – hvilket selvfølgelig også hænger sammen med, at de forskellige spillesteder ikke er kæmpestore koncertsale. De mindste intime caféer rummer blot 50-60 tilhørere, mens der på de største spillesteder er plads til godt 200 tilhørere.

2023

Sorø Jazz, der er aktiv på 12. år, har i slutningen af 2023 tiltrukket nye frivillige kræfter og samtidig etableret foreningen Sorø Jazz. Igen i år står Sorø Jazz klar til at levere et spændende jazz-år til soranerne og alle tilrejsende, der elsker god live jazz fra øverste hylde.

Første festival i 2013

Det begyndte i 2013. Dengang tog Sorøs turistchef Jesper Nygaard initiativ til at lave en jazzfestival i Sorø. Byrådets kulturudvalg bakkede op med økonomisk støtte og byens restauranter, cafeer og kulturinstitutioner tog velvilligt imod tilbud om at åbne for jazzmusik. Tilrettelæggelsen af festivalprogrammet blev overdraget til jazzkenderen Allan Aistrup, der tidligere havde booket jazz andre steder, bl.a. i flere år på Fyn, hvor han blev belønnet med den Fynske Jazzpris for indsatsen. I 2015 gav Sorø Byråd sin kulturpris til Sorø Jazzen.

Jazzfestivalerne i 2013 og 2014 var så vellykkede, at der blev føjet et vinterjazz program med 4-6 koncerter til. Af helt andre årsager blev Sorø Turistbureau nedlagt i 2015 og turistchefen fyret, så jazzen fik ny organisation med ledelsen af byens Victoria Teater som bestyrelse for arrangementerne. Allan Aistrup fortsatte med at tilrettelægge jazz programmerne, og det lille bookingbureau Jeronimus ApS blev indsat til at tage sig af administration og økonomi. Fra 2022 har Kirsa Andreasen medvirket til den kunstneriske tilrettelæggelse af koncertprogrammet. Således har Sorø Jazzen kunnet fortsætte med både en sommerfestival og et vinterjazz program hvert år. Desuden arrangeres enkelte koncerter forår og efterår på udvalgte spillesteder. Sorø Jazzen kan glæde sig over støtte og tilskud fra bl.a. Sorø Kommune, Stiftelsen Sorø Akademi og Sorø Spare- & Laanekasse.

 

 

 

Kirsa Andreasen Garcia.


Forperson i Sorø Jazz. Koncertarrangør. Kirsa har medvirket som arrangør i Sorø Jazz siden 2022. Forkærligheden for jazz er stor og går tilbage til engang midt i 90’erne da Kirsa for alvor stiftede bekendtskab med jazzen i alle sine former på Barcelonas mørke jazzklubber. Musik, og jazz i særdeleshed, er en vigtig drivkraft i Kirsas daglige arbejde som kunstner, hvor musikken er et essentielt transportmiddel til fordybelse. Privat er Kirsa gift med Rodrigo. Familien på fem flyttede til Sorø i 2020, det var kvaliteten ‘lille kulturby med egen jazzfestival’ og særligt den storslåede natur der gjorde, at valget faldt på Sorø.

 

 

 

 

 

Søren Bebe.

Næst-forperson i Sorø Jazz og medlem af koncert udvalget. Søren er professionel jazz musiker og driver sit eget pladeselskab ‘From Out Here Music’ fra sin hjemme adresse på Frederiksberg i Sorø. Han spiller koncerter over det meste af verden med sit eget orkester, Søren Bebe Trio, med hvem han har udgivet syv anmelderroste albums. Derudover er han ofte at finde bag klaveret med især sangerinden Cæcilie Norby og saxofonisten Benjamin Koppel. Søren bor i Sorø på syvende år sammen med sin kone Karen og deres 3 børn og to hunde.

 

 

 

 

 

 

Minna Holmgaard.

Medlem af bestyrelsen og grafiker/web/SoMe. Minna er opvokset i Holbæk, og bor nu i Sorø med sine fire børn. Til daglig arbejder Minna som grafiker i sit firma Holmgaard Grafik. Minna elsker musik. Især jazz. Hun er vokset op i et hjem med meget musik, og bruger musikken til at vække mange følelser og sanser frem . I fritiden er hun vinterbader, går til dans, spiller klaver, cykler og elsker lange gåture i naturen. Minna er kæreste med Stig, der også er frivillig i Sorø Jazz.

 

 

 

 

 

 

 

Stig Thorup.

Medlem af bestyrelsen og fundraiser i Sorø Jazz Stig er til både kultur og natur. Udover at være vinterbader, kajakroer, motionscyklist, fritidsdanser og nyjæger, brænder Stig for den gode lyd og næsten al slags musik – især jazz og allerhelst live. Stig er far til tre store børn og både opvokset og bosiddende i Sorø. Og så er Stig kæreste med Minna, der også er frivillig i Sorø Jazz. Til daglig er Stig Commercial Director i Amadeus.

 

 

 

 

 

 

 

Daniel De La Cruz.

Medlem af bestyrelsen og fotograf/videograf. Jeg kommer oprindelig fra Lima i Peru, hvor jeg er født og opvokset. Jeg flyttede til Denmark i 2005 og stiftede familie. Jeg bor sammen med min kone og vores tre søde børn. Til daglig arbejde jeg som procesoperatør i en fødevarevirksomhed. Jeg er opvokset med masser af musik omkring mig, og jeg elsker musik. Vores tre børn spiller også musik og gør at musikken fortsat fylder i mit voksenliv.

 

 

 

 

 

 

 

Søren Sandahl.

Elsker god jazz til at koncentrere sig ekstra på arbejdet, til weekend formiddag med børnene og som livekoncert, med venner og familie, eller når kone skal inviteres på kæreste-date. Søren er flyttet fra København til Sorø i 2018 og arbejder som chefkonsulent i Region Sjællands administration.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rune Tofft-Kruse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodrigo Dino Andreasen Garcia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARRANGEMENTER

Herunder kan du se hele vores program.

15. juli 2024 20:00 - 21:30

Loren Stillman & Odense Jazz Orchestra

Tryk Læs mere, for at se bandmedlemmer.

Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø

Entré: kr. 200,-

Læs mere / Reservér her

16. juli 2024 11:00 - 12:00

Snorre Kirk Trio SWING SWING SWING

Magnus Hjorth (p) | Anders Fjeldsted (b) | Snorre Kirk (tr)

Grøn Scene, Sorø Bibliotek, Storgade 7, 4180 Sorø

Læs mere / Reservér her

16. juli 2024 16:00

Veronica Mortensen Quartet

Veronica Mortensen • Vokal Peter Rosendal • Klaver Morten Ankarfeldt • Bas Rasmus Lund • Tommer

Kunstnergaarden, Kunstnergaardsvej 1, 4293 Dianalund

Entré: Kr. 150,-

Læs mere / Reservér her

17. juli 2024 16:00

Finn Burichs New Orleans Jazzband

Finn Burich, trombone, vocal Brian Svendsen, cl., saxofoner, vocal Gert Jacobsen, piano, vocal Erling Tjørnelund, kontrabas Uffe Dalsgaard Hansen, trommer, vocal

Kongsgaarden, Strandvejen 11, Vester Broby, 4180 Sorø

Entré: kr. 225,- / 200,-

Læs mere / Reservér her

17. juli 2024 14:00

Peter Rosendal Kvartet

Peter Rosendal, piano - Cecilie Strange, saxofon - Maj Berit Guassora trompet - Graig Earle, bas

Hørhaven, Hørhavevej 1, 4250 Fuglebjerg

Læs mere / Reservér her

18. juli 2024 Middag kl 18 - Koncert kl 21:00

Signe Juhl Kvartet

Signe Juhl, vokal Bo Møller, guitar Niels Kvist, bas Casper Mikkelsen, trommer

Thon Partner Hotel Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø

Entré: 299,- / 599,-

Læs mere / Reservér her

18. juli 2024 14 (frokost fra kl 12)

Amanda Ginsburg Quartet

AMANDA GINSBURG (VOC) | FILIP EKESTUBBE (P) | ANDERS FJELDSTED (B) | SNORRE KIRK (TR)

Kragerup Gods, Kragerupgaardsvej 33, 4291 Ruds Vedby

Entré: Koncertbillet: 195 kr. pr. person. Frokost i Restaurant Blixen: 275 kr. pr. person

Læs mere / Reservér her

19. juli 2024 14:00 - 15:30

GUNDE – BODILSEN – LUND: MOODS

Henrik Gunde - piano Jesper Bodilsen - kontrabas Morten Lund - trommer

Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 240/215

Læs mere / Reservér her

19. juli 2024 Spisning fra kl 18 - Koncert kl 21:00

Gunde/Waidtløw Quartet – Tribute to Oscar Peterson & Stan Getz

Henrik Gunde – klaver Claus Waidtløw – tenorsaxofon Daniel Franck – bas Janus Templeton - trommer

Thon Partner Hotel Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø

Entré: 299,- / 599,-

Læs mere / Reservér her

20. juli 2024 19:00 - 21:00

Xiame Degás Quartet

Xiame Dégas - Acoustic Guitar & Vocal (DK/BR) Prabhat Das - Tabla (IND) Rômulo Duarte - Bass (BR) Alexander Kraglund - Violin, Viola & Harmonica (DK)

Skotte & Stentoft, Stationspladsen 2B, 4180 Sorø

Entré: kr. 180,- / 350,-

Læs mere / Reservér her

20. juli 2024 13:00

Bjarke and the Beerbellys

Bjarke Nikolajsen, trompet - Aske Drasbæk, sax - Mads Rahbek, sax - Ola Åkerman, basun - Henrik Silver, sousafon - Jakob Thomhav, banjo - Casper Mikkelsen, trommer

Jazzwalk på Storgade og sprød New Orleans på torvet, Torvet, Storgade

Læs mere / Reservér her

21. juli 2024 19:30

Palle Mikkelborg / Jakob Bro / Jorge Rossy

Palle Mikkelborg (DK) - Trompet og flygelhorn Jakob Bro (DK) - Guitar og effekter Jorge Rossy (ES) - Trommer

Kulturcafé Ludvig, Ingemannsvej 5, 4180 Sorø

Entré: 250,- kr.

Læs mere / Reservér her

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.