Om Sorø jazz

Arrangør er Victoria Teatret (non-profit selskab, som siden 1983 har drevet Sorøs biograf og anden kulturel virksomhed) i samarbejde med Allan Aistrup, som forestår kunstnerisk tilrettelæggelse, programlægning og administrative pligter i selskabet Jeronimus ApS.

Victoria Teatret – Storgade 15, 4180 Sorø

i samarbejde med Jeronimus ApS, cvr. 36044675

Strandvejen 45 A, Reersø, 4281 Gørlev

tlf. 24752003, e-mail: aa@jeronimus.dk

Bank: 6820-1406979 – Sydbank, Sorø

Henvendelse vedr. booking, markedsføring m.m. :

Allan Aistrup, tlf. 24 75 20 03, aa@jeronimus.dk

 

Sorø Jazz er:

 

Hvert år i uge 30 (den sidste uge i juli) spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter ialt, fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd. Det er netop festivalens bærende idé at få den professionelle, fornyende kvalitetsjazz bredt ud til publikum. Og uden falsk beskedenhed tør vi fastslå, at det lykkes. Der spilles stort set uden undtagelse for fulde huse – hvilket selvfølgelig også hænger sammen med, at de forskellige spillesteder ikke er kæmpestore koncertsale. De mindste intime caféer rummer blot 50-60 tilhørere, mens der på de største spillesteder er plads til godt 200 tilhørere.

 

Første festival i 2013


Det begyndte i 2013. Dengang tog Sorøs turistchef Jesper Nygaard initiativ til at lave en jazzfestival i Sorø. Byrådets kulturudvalg bakkede op med økonomisk støtte og byens restauranter, cafeer og kulturinstitutioner tog velvilligt imod tilbud om at åbne for jazzmusik. Tilrettelæggelsen af festivalprogrammet blev overdraget til jazzkenderen Allan Aistrup, der tidligere havde booket jazz andre steder, bl.a. i flere år på Fyn, hvor han blev belønnet med den Fynske Jazzpris for indsatsen. I 2015 gav Sorø Byråd sin kulturpris til Sorø Jazzen.

 

Ny organisation i 2015


Jazzfestivalerne i 2013 og 2014 var så vellykkede, at der blev føjet et vinterjazzprogram med 4-6 koncerter til. Af helt andre årsager blev Sorø Turistbureau nedlagt i 2015 og turistchefen fyret, så jazzen fik ny organisation med ledelsen af byens Victoria Teater som bestyrelse for arrangementerne. Allan Aistrup fortsatte med at tilrettelægge jazzprogrammerne, og det lille bookingbureau Jeronimus ApS blev indsat til at tage sig af administration og økonomi. Således har Sorø Jazzen kunnet fortsætte med både en sommerfestival og et vinterjazzprogram hvert år. Desuden arrangeres enkelte koncerter forår og efterår på udvalgte spillesteder. Sorø Jazzen kan glæde sig over støtte og tilskud både fra Sorø Kommune, Statens Kunstfond og flere private fonde. Endvidere har jazzen Sjællandske Medier som partner med udgivelse af en tabloid jazzavis, der distribueres i 17.000 eksemplarer og desuden lægges på nettet på portalen sn.dk

 


< TILBAGE

Sådan begyndte det i vinteren 2013: Turistchef Jesper Nygaard og jazzbooker Allan Aistrup med den første Sorø jazzplakat i sne foran Sorøs gamle rådhus.Gensyn i 2020. Oprindelige initiativtager Jesper Nygaard besøgte jazzfestivalen, som stadig arrangeres af Allan Aistrup.
FØLG OS PÅ FACEBOOK


Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.