Bo Stief introducerer Montmartre-film

25. juli 2019 16.00

Bo Stief introducerer Montmartre-film, Blues for Montmartre, dokumentarfilm om Jazzhus Montmartre i 1960'erne af Chr. Braad Thomsen. Intro fra scenen af Bo Stief.

Victoria Teatret, Storgade 15. 4180 Sorø

Entré: 50 kr.

Bo Stief introducerer film om Jazzhus Montmartre

Blues for Montmartre er en 85 minutters film om det københavnske jazztempel, hvor verdens fineste jazzmusikere flokkedes i 1960’erne. Bassisten Bo Stief debuterede selv i jazzhuset som 17-årig i 1963 og kom til at spille med de største amerikanske musikere. Den 25. juli går den nu 73-årige musiker på Victorias scene for at give sin personlige introduktion til filmen – som han selv medvirker i.

”Blues for Montmartre” er en dokumentar i spillefilmslænge af Chr. Braad Thomsen. Han brugte selv Montmartre nærmest som dagligstue og har opstøvet værdifuldt arkivmateriale og filmet muntre anekdoter med blandt andre grundlæggerne Anders Dyrup og Herluf Kamp Larsen. Filmen fortæller om de fantastiske år 1959-76, hvor Montmartre blev for jazzen, hvad Lousiana er for billedkunsten. Her kom mange af de betydeligste amerikanske jazzmusikere og spillede i lange perioder. Blandt dem var tenorsaxofonisterne Dexter Gordon og Ben Webster samt pianisten Bud Powell og violinisten Stuff Smith som alle er med i filmen med sjældne optagelser fra dengang. Montmartre fik uvurderlig betydning for danske jazzmusikere, som fik chancen for at spille alle de udenlandske gæster og lære af dem. Bo Stief:

”Montmartre har sat dybe spor i det danske musikliv og givet os danske musikere de bedste muligheder og inspiration. Montmartre har været et uovertruffent sted, som jeg har været heldig og privilegeret at have oplevet og det vil altid være i min musik og mit hjerte.”

Kl. 16.00: Jazzfilm::”Blues for Montmartre”, dokumentar om Jazzhus Montmartre i 1960’erne af Chr. Braad Thomsen 2011, varighed 85 minutter

Victoria Teatret, Storgade 15. 4180 Sorø

Entré: 50 kr.

Reservation: victoriateatret.dk


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.