Charlie Parker 100 år

29. august 2020 14.00

Charlie Parker 100 år, Charlie Parker, altsax, og bassisterne Ron Carter, Percy Heath og Ray Brown, pianisterne Monty Alexander, John Lewis og Walther Davis Jr. samt trommeslageren Kenny Clarke m. fl.

Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø

Entré: 50 kr.

I anledning af Charlie Parkers 100 års fødselsdag vises den Oscar belønnede kultfilm ”Bird” om bebop jazzens udødelige skaber i Victoria Teatret

Den stilskabende jazzmusiker Charlie Parker blev født 29. august 1920 i Kansas Cty (og døde i 1955 i New York). Præcis på 100-års dagen mindes han af Sorø Jazzen med fremvisning af kultfilmen ”Bird” i Victoria Teatret. ”Bird” er en film, der skal høres! Lyden er autentiske optagelser af Charlie Parkers altsax tilsat akkompagnement af nogle af de allerbedste musikere: Ron Carter, Percy Heath og Ray Brown på bas, Monty Alexander, John Lewis og Walther Davis Jr. på piano og Kenny Clarke bag trommerne. Hele 25 af Parkers melodier spilles i filmen -fra ”Cool Blues” og ”Now’s the Time” over ”April in Paris” og ”All of Me” til ”KoKo” og selvfølgelig ”Parker’s Mood”. Det var lydsporet, der blev belønnet med en Oscar. Filmen er fra 1988 og instrueret af Clint Eastwood med Forest Whittaker i hovedrollen som Charlie Parker og Samuel Wright som Dizzy Gillespie. Den fortæller historien om Parkers omtumlede liv og sørgelige død (1920-55).

I hele Danmark findes der en eneste kopi af denne gamle jazzfilm. Og den er det lykkedes de utrættelige entusiaster bag Victoria Teatret at hente til Sorø i forbindelse med jazzfestivalen. Filmen vises lørdag den 29. august kl. 14.00.

Lørdag 29. august kl. 14.00

”Bird” – Clint Eastwoods film om Charlie Parker i anledning af Parkers 100 års fødselsdag

Victoria Teatret, Storgade 15. 4180 Sorø

Entré: 50 kr., reservation: victoriateatret.dk


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.