En mester ved flyglet på Sorø Kunstmuseum

23. oktober 2021 14.00

En mester ved flyglet på Sorø Kunstmuseum, Thomas Clausen, flygel, Thomas Fonnesbæk, bas, og Karsten Bagge, trommer

Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 230 kr.

Jazzpianisten Thomas Clausen kommer med sin trio lørdag den 23. oktober

Mellem Den Store Danske Encyclopædis sjældne omtaler af nulevende pianister finder man navnet Thomas Clausen. Uden forbehold betegnes han som en af de væsentligste musikere i europæisk jazz. Han er også hædret med Statens Kunstfonds livsvarige ydelse foruden en overdådig buket af alle mulige andre prestigiøse priser. Takket være Sydbank Fondens Fødselsdagspulje kan Sorø Jazzen hente den nu 72-årige kunstner til en koncert på Sorø Kunstmuseum. Den finder sted lørdag den 23. oktober kl. 14.00.

Thomas Clausen kommer med sin nye trio. Han er efter lange afstikkere til fusion, brasilianske rytmer, ny kompositionsmusik og elektronisk keyboard vendt tilbage til det klassiske jazztrio-format med tolkninger af den store sangbogs standardmelodier. For fyrre år siden havde Thomas Clausen bassisten Niels-Henning Ørsted-Pedersen med i sin første trio. Nu har han en af NHØPs bedste elever, den næste generations fornemste udøver af kontrabassen med, Thomas Fonnesbæk, samt trommeslageren Karsten Bagge. På repertoiret er bl.a. klassikere af Irving Berlin, Van Heusen og Miles Davis’ store succes ”Walkin”.

Thomas Clausen er en virtuos og følsom pianist. Hans hænder former musikken på vidunderlig vis, og hans musik udspringer fra klaveret. Derfor er det også klavermusik og musik for den traditionelle jazztrio med klaveret i centrum, der ligger som en rød tråd gennem hele hans produktion. Hans melodier og temaer synes ofte enkle, men netop i enkelheden, hvor alt overflødigt er skrællet bort, kan man lytte sig ind i en musik, hvis skønhed kan få hårene til at rejse sig på kroppen.

 

Lørdag 23. oktober kl. 14.00

Thomas Clausen trio: Thomas Clausen, flygel, Thomas Fonnesbæk, bas, og Karsten Bagge, trommer

SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 230 kr. (Kunstklubmedlemmer: 215 kr.) Tapas incl.drikkevare fra kl. 12.00 kan tilkøbes for 150 kr.

Reservation: www.sorokunstmuseum.dk/kalender/

 

 

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.