Fra Norge for at spille på landsmands herregård

26. juli 2020 15.30

Fra Norge for at spille på landsmands herregård, Snorre Kirk, trommer, Jan Harbeck, sax, Calle Brickman, klaver, og Anders Fjeldsted, bas.

Holberg Museet Tersløsegaard, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund

Entré: 150 kr.

Rejsen fra Norge

I Holbergs kølvand er en nulevende nordmand kommet til Danmark og giver nu koncert på Holbergs herregård

Knap 300 år efter den unge Ludvig Holberg drog fra den norske vestkyst til København, foretog hans 16-årige landsmand Snorre Kirk samme rejse. Og ligesom Holberg forblev han i Danmark og opnåede stor anerkendelse som kunstner. Men her hører ligheden op. Snorre Kirk kom ikke fra Bergen, men fra Ålesund længere nordpå. Han rejste ikke alene, men med sin familie. Og det var ikke i litteraturens verden, han slog igennem, men i musikkens. Søndag den 26. juli besøger han Holbergs herregaard i Tersløse for at give koncert med sin jazzkvartet.

Snorre Kirk er både orkesterleder, komponist og trommeslager. Fra han i 1997 ankom til Danmark, gik der 15 år før han fik sit store gennembrud. Det var i 2012, da han udgav albummet “Blues Modernism”. Musikken er stilren swingblues med tydelig inspiration fra store mestre som Duke Ellington, Charlie Mingus og 1950’ernes unge Miles Davis. Albummet blev nomineret til “Årets Jazzudgivelse” ved Danish Music Awards og blev flot placeret på Top 10. Siden har Snorre Kirk gjort sig bemærket med flere af de mest prominente jazzmusikere i Skandinavien samt med internationale musikere som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed. Han er i dag en efterspurgt gæst i internationale jazzklubber og på festivaler – og har også tidligere medvirket i Sorø Jazzfestivalen.

Med sig til Tersløsegaard har Snorre Kirk et fint skandinavisk hold med den fremragende tenorsaxofonist Jan Harbeck i front. Med mere end 20 udgivelser bag sig og en Bent Jædig-pris i bagagen tilhører Harbeck superligaen af danske jazzmusikere. På klaver medvirker den svenske pianist Calle Brickman, nyslået modtager af Erik Moseholm-prisen, og på kontrabas det unge stortalent Anders Fjeldsted.

Søndag 26. juli kl. 15.30

Snorre Kirk kvartet: Snorre Kirk, trommer, Jan Harbeck, sax, Calle Brickman, klaver, og Anders Fjeldsted, bas.

HOLBERGMUSEET TERSLØSEGAARD, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund

Entré: 150 kr.

Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.