Fra store verdensscener til Sorøs Sønderskov

22. juli 2020 17.00

Fra store verdensscener til Sorøs Sønderskov, Yasmin Kierkegaard, vokal, og Jakob Dinesen, tenorsax, Preben Karlsen, guitar, og Salieu Dibba, congas

Katrinelunden, St. Ladegårdsvej 8, 4180 Sorø

Entré: 300 kr. incl. tapasbuffet

Musikalsk ægtepar bytter

for en stund verdensscenen

med Sønderskoven ved Sorø

Yasmin Kierkegaard og Jakob Dinesen giver koncert onsdag den 22. juli i Katrinelunden

En stor og rørende musikalsk oplevelse vil fylde Katrinelunden i den smukke Sønderskov nær Broby Overdrev, når ægteparret Yasmin Kierkegaard og Jakob Dinesen kommer og synger og spiller – for de få heldige, der kan blive plads til i de intime omgivelser hos værtsparret Rikke og Niels. Yasmin og Jakob er internationale stjerner, som er vant til store scener i den vide verden og begge overøste med hæder og anerkendelse. Nylig har de skabt en musikalsk hyldest til den berømte sydafrikanske sangerinde Miriam Makeba (1932–2008) , hvis inciterende sange tolkes med hjertevarme og inderlighed.

På sit store repertoire har Yasmin også bossa nova klassikere, som hun synger på originalsproget smukt begunstiget af, at hendes modersmål er portugisisk. Hun er nemlig fra Mozambique. Dansk kom til, da hun som stort barn flyttede til Nordsjælland. Her kom hun på sangskole, blev korsanger og færdedes ivrigt i det københavnske musikmiljø. Sit gennembrud i Danmark kom dog først efter fem succesrige år i udlandet, hvor hun fik engagement på Hotel Hilton i Dubai og siden fortsatte til Bangkok, hvor hun blev opdaget af den thailandske dronning og inviteret til at synge i kongepaladset!

Jakob Dinesen har skabt sig en flot karriere, siden han for 52 år siden blev født i Rungsted. Efter uddannelse både i USA og på Københavns Rytmekonservatorium har han turneret med adskillige store stjerner og dertil gjort sig bemærket både som komponist og kapelmester. Han kendes for sit rolige overblik og en virtuost inderlig tone på sin tenorsaxofon, ikke ulig jazzkæmper som Ben Webster og Stan Getz. Han er belønnet med bl.a. Bent Jædig-prisen og Palæ Bar prisen samt ikke mindst hædersprisen for det poetiske album, han for et par år indspillede sammen med bl.a. den nu afdøde bassist Hugo Rasmussen og dedikerede til Yasmin. Det blev kaldt for “den smukkeste og mest helstøbte danske jazzudgivelse i lange tider.”

Onsdag den 22. juli kl. 17.00

YASMIN: Yasmin Kierkegaard, vokal, og Jakob Dinesen, tenorsax, Preben Karlsen, guitar, og Salieu Dibba, congas.

KATRINELUNDEN, St. Ladegårdsvej 8, 4180 Sorø

Entré: 300 kr. inklusive tapasbuffet

Reservation: tlf. 2922 3766, skovgrisen@gmail.com


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.