Jazz fra Schweiz med dans og rytmisk fodslag

25. juli 2020 13.00

Jazz fra Schweiz med dans og rytmisk fodslag, Laurent Bortolotti, stepdans, Teis Semey, guitar, Jan Brouwer, guitar, og Vincent Arp, bas.

Kragerup Gods, Kragerupgaardsvej 33, 4291 Ruds Vedby

Entré: 295 kr. incl. tapasbuffet

Jazz fra Schweiz med

dans og rytmisk fodslag

Kragerup Gods får Danmarkspremiere på jazz fra Alpelandet, hvor de stepper rytmen til jazzens store standardmelodier

”Claquettes et jazz manouche” er en specialitet fra Schweiz. Det er fusion mellem energisk swingende sigøjnerjazz og danseteater. Sorø Jazzfestivalen bringer nu genren til Danmark, hvor den får premiere på Kragerup Gods lørdag den 25. juli kl. 13.00. Det er stepdanseren Laurent Bortolotti fra Lausanne, der optræder med sin strengejazzgruppe, der består af guitaristerne Teis Semey og Jan Brouwer samt bassisten Vincent Arp. Med deres repertorie kommer de rundt i jazzhistoriens højdepunkter med versioner af både den franske traditions Django Reinhardt melodier, Duke Ellingtons berømte kompositioner, beboppens klassiskere og brasilianske rytmer. Det er forbløffende at lytte til og fængslende at betragte, hvordan Bortolotti med sin akrobatiske dans slår melodilinje og rytme med metalbeslagene på sine sko. Hvis man troede at stepdansen døde med Fred Astaire, bliver man meget klogere…

Det begyndte faktisk netop med Fred Astaire, fortæller Laurent Bortolotti. Allerede som dreng under sin opvækst i landsbyen Yverdon-les-Bains blev han bidt af jazzvirus og ville være musiker. Men så sendte fjernsynet en dag en gammel film med Fred Astaire, og det afgjorde han skæbne. Her oplevede han, hvordan musikken bostaveligt talt kan gøres synlig. I USA og Japan fandt han erfarne stepdansere, der underviste ham. Tilbage i Schweiz etablerede han i 2004 sit første ”jazz-e-tap” band. Det har siden udviklet sig til et helt teaterensemble, hvor Bortolotti både har optrådt og koreograferet forestillinger med andre stepdansere fra Schweiz, Spanien, USA og Frankrig.

Lørdag 25. juli kl. 13.00

Laurent Bortolotti jazz e-tap: Laurent Bortolotti, stepdans, Teis Semey, guitar, Jan Brouwer, guitar, og Vincent Arp, bas.

KRAGERUP GODS, Kragerupgaardsvej 33, 4291 Ruds Vedby

Entré: 295 kr. incl. tapasbuffet med udvalgte oste, pølser, fiskedelikatesser m.m.

Reservation: info@kragerup.dk eller tlf. 58 26 12 50 


< TILBAGE





FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.