Jazz med inspiration fra en 100-årig mester

30. juli 2022 13.30

Jazz med inspiration fra en 100-årig mester, Claus Waidtløv, tenorsax, Jacob Christoffersen, klaver, Daniel Franck bas, og Jeppe Gram, trommer

Parnas, Parnasvej 21, 4180 Sorø

Entré: UDSOLGT !

Jazz med inspiration fra mester, der ville fylde 100 år

På Parnas hylder Claus Waidtløw Kvartet forbilledet Dexter Gordon

 

Generationer af danske jazzsaxofonister er stadig påvirkede af den legendariske amerikanske tenorsaxofonist Dexter Gordon. Han kom til København I 1962 – og blev der I 14 år, hvor han afgørende bidrog til at skabe den danske hovedstads ry som international jazzby. Nat efter nat udfoldede han sin mageløst magtfulde jazztenor i jazzhus Montmatre, hvor unge musikere måbende strømmede til for at opleve fænomenet. Claus Waidtløw var ikke engang født dengang (han er fra 1967), men har alligevel lyttet og lært så intenst, at han har stillet sig i spidsen for en fejring af Dexter Gordon I anledning at hans 100 års fødselsdag (som han ikke selv oplever; han døde I 1990).

Claus Waidtløw debuterede på jazzscenen i 1989 og betragtes i dag som en af Danmarks mest sublime saxofonister. Han er Danish Music Award vinder og har spillet med en række af jazzens store stjerner såsom John Scofield, Toots Thielemanns, Christian McBride, Jeff Ballard, Kurt Elling, Eddie Gomez og Kurt Rosenwinkel.

Med sig til koncerten på Parnas har Waidtløw en sand stjernekvartet. På klaver Jacob Christoffersen, som bl.a. har opnået Ben Webster prisen og i øvrigt ligesom Dexter i 60 ́erne en hyppig optrædende i jazzhus Montmartre. Kvartetten fuldendes af to af dansk jazz ́s mest respekterede sidemen, den groovende svenske bassist Daniel Franck samt den unge modtager af jazzlegatet ”Årets musiker 2021” Jeppe Gram på trommer. Der kan forventes en oplevelse med Dexters kendte kompositioner og klassiske jazzevergreens krydret med en anekdote eller to om ”Bent Gordonson” – som han kaldte sig på dansk.

Fodnote: Koncerten er i virkeligheden en særlig soransk snigpremiere på 100-års programmet – for Dexter Gordons fødselsdag er først i 2023, hvor den store hyldestturné finder sted!

 

Lørdag den 30. juli kl. 13.30

Restaurant Parnas, Parnasvej 21, 4180 Sorø

Hyldest til Dexter Gordon: Claus Waidtløv, tenorsax, Jacob Christoffersen, klaver, Daniel Franck bas, og Jeppe Gram, trommer

Entré: 345 kr. incl. frokost fra kl. 12.00 / evt. ledige plads: 150 kr. i døren excl. spisning

KONCERTEN ER UDSOLGT !

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.