Jazz og klassisk mødes i Klosterkirken

28. juli 2021 20.00

Jazz og klassisk mødes i Klosterkirken, Jan Harbeck, tenorsax, Magnus Hjorth, piano, Anders Fjeldsted, bas, Snorre Kirk, trommer, + strygerkvartetten ”Halvcirkel”: Bettina Marie Ezak, violin, Cæcilie Balling, violin, Mika Svensson, bratch (viola), Nicola Hogstrand, cello

Sorø Klosterkirke, Akademigrunden 4, 4180 Sorø

Entré: 200,- kr.

Jazz og klassisk i skøn forening i Klosterkirken

Snorre Kirks kvartet og strygerensemblet Halvcirklen giver koncert onsdag aften den 28. juli

Et jazzorkester og en klassisk strygerkvartet mødes i Klosterkirken for at demonstrere, hvordan genrerne kan smelte sammen i skønne kombinationer af jazzrytmer og stykker af bl.a. Boulanger, Grieg og Tchaikovsky. Det sker onsdag den 28. juli kl. 20.00, Koncerten er arrangeret i fællesskab af Klassisk i Sorø og Sorø Jazzfestival. Kapelmester er den norske komponist og orkesterleder Snorre Kirk. Han bedyrer, at Prokofiev og Delius har lige så stor betydning som Ellington og Basie for hans musik.

Snorre Kirk spiller selv trommer. Han har gjort sig bemærket med flere af de mest prominente jazzmusikere i Skandinavien samt med internationale musikere som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed. På den danske scene har han spillet klassisk jazz med bl.a. Jesper Thilo, vokaljazz med sangerinderne Sidsel Storm og Malene Mortensen, moderne jazz med violinisten Mads Tolling og traditionel jazz med Mads Mathias og Hugo Rasmussen. Som orkesterleder fik han sit store gennembrud med albummet “Blues Modernism”. Musikken er stilren swingblues med tydelig inspiration fra store mestre som Duke Ellington og Miles Davis. Albummet blev nomineret til “Årets Jazzudgivelse” ved Danish Music Awards og blev flot placeret på Top 10.

”En fantastisk udfordring,” kalder Snorre Kirk opgaven at skrive de arrangementer, der skal opføres til koncerten i Sorø, hvor han kommer med sin faste jazzkvartet udvidet med strygerensemblet ”Halvcirkel”. ”Jeg kommer fra en familie af klassiske musikere gennem flere generationer på begge sider af min familie, og er vokset op med musikken, så den har været en del af min tilværelse helt fra dag ét, og har på alle måder afgørende betydning for hvordan jeg arbejder med musikken.”

Onsdag den 28. juli 2021 kl. 20.00

Jazz møder klassisk (musik af Boulanger, Grieg, Tchaikovsky og Snorre Kirk): Jan Harbeck, tenorsax, Magnus Hjorth, piano, Anders Fjeldsted, bas, Snorre Kirk, trommer, + strygerkvartetten ”Halvcirkel”: Bettina Marie Ezak, violin, Cæcilie Balling, violin, Mika Svensson, bratch (viola), Nicola Hogstrand, cello

Koncert i samarbejde med Sorø klassisk musikfestival

Klosterkirken, Akademigrunden 4, 4180 Sorø

Entré: 200 kr.

Billetbestilling: Ticketmaster.dk – billetsalget åbnes 14 dage før koncerten (onsdag den 14. juli)

 

 

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.