Jazzviser på dansk

19. juli 2020 14.00

Jazzviser på dansk, Maria McTurk, vokal, Niels ”Flipper” Stuart, tenorsax, Henrik Bay, guitar, Niels W. Knudsen, bas, Janus Templeton, trommer, og Torben Kjær, klaver.

Lauenborggaard, Slagelsevej 34, 4291 Ruds Vedby

Entré: 150 kr.

Nye jazzviser sunget som i gamle dage

Tidløs dansk jazz med iørefaldende kompositioner præsenteres af Maria McTurk på nyt spillested i Ruds Vedby

Sorø Jazzfestivalen åbner i år med et nyt program af danske jazzviser på et nyt spillested i Ruds Vedby. Det sker søndag den 19. juli kl. 14.00, hvor sangerinden Maria McTurk sammen med Torben Kjærs kvintet går på scenen i Lauenborggaards stald, som værtsparret Gitte Greve og Mogens Nielsen har ombygget til et sympatisk spillested med plads til godt 50 tilhørere. Koncertens titel er “Månen er blå”. Det er en samling sange, skrevet af Steen Francker. Han er søn af Otto Francker, der skrev den smukke “Dansevise”, som vandt Melodi Grand Prix i 1963 og er blevet en klassiker. Steen slægter sin far på og evner at komponere, så man føler sig hensat til de glade 60’ere og i Maria McTurks tolkninger hører mindelser om Birgit Lystager, Lise Reinau, Grethe Ingemann og Birgit Brüel.

Maria McTurk er en erfaren sangerinde, hvis sensuelle og let melankolske stemmer passer godt til jazzviserne. Hun bakkes op af en umådelig stærk besætning af fem solide jazzmusikere: Torben Kjær, klaver, Henrik Bay, guitar, Niels Wilhelm Knudsen, bas, Niels Flipper Stuart, fløjte og tenorsax og Janus Templeton, trommer. Kapelmester Kjær har i sin lange karriere både været musikalsk leder af Radiojazzgruppen, revy- og teaterkomponist og har spillet sammen med flere af de helt store jazzstjerner som Ben Webster, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon og Clark Terry.

Søndag 19. juli

Kl. 14.00: Maria McTurk & Torben Kjærs kvintet: ”Månen er blå” – Jazz på dansk… Maria McTurk, vokal, Niels ”Flipper” Stuart, tenorsax, Henrik Bay, guitar, Niels W. Knudsen, bas, Janus Templeton, trommer, og Torben Kjær, klaver.

Lauenborggaard, Slagelsevej 34, 4291 Ruds Vedby

Entré: 150 kr.

Reservation: email: lauenborggaard34@gmail.com eller tlf. 2681 3728 / 4029 6002


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.