Kærlige eksplosioner i Sorø Klosterkirke

27. juli 2022 19.00

Kærlige eksplosioner i Sorø Klosterkirke, Regitze Glenthøj, vokal, Mads Hansen, saxofon, Mads Granum, piano, Jesper Bodilsen, kontrabas, og Ricco Victor, trommer

Sorø Klosterkirke, Akademigrunden 4, 4180 Sorø

Entré: 150 kr.

Kærlige eksplosioner i Sorø Klosterkirke

Jazz på kirkeorglet og koncert med kvintet der fremfører danske salmer

Komponist, jazzpianist og organist Mads Granum er en af Danmarks mest markante fornyere af den kirkemusiske tradition. Med udgangspunkt i sine jazzrødder leverer han egne fortolkninger af kirkemusik og den nordiske salmetradition. Onsdag den 27. juli kl. 19.00 giver han koncert i Sorø Klosterkirke. Først spiller han på kirkeorgelet swingende jazz, bebop, salsa og ragtime. Derefter skifter han orglet ud med kirkens flygel for med sin kvintet at fremføre jazzudgaver af nye danske salmer med titler som ”Med favnen fuld af kærlighed” og ”Stille eksplosioner”. Sangerinden Regitze Glenthøj tolker teksten akkompagneret af Mads Hansen på saxofon, Jesper Bodilsen på kontrabas, Ricco Victor ved trommerne og selvfølgelig Mads Granum på kirkens flygel.

Mads Granum har markeret sig både som jazzpianist, komponist af nye salmer og som rytmisk organist. Han har melodier med i Højskolesangbogen, Den Islandske salmebog, 100 salmer og Kirkesangbogen. Han har udgivet rytmiske orgelstykker, som bliver spillet af organister så langt væk som USA, Australien og New Zealand. Han har optrådt i Rusland til verdens eneste Jazz & pipeorgan festival og er fast keyboardspiller for bl.a. Thomas Eje, Linie 3 og Promenadeorkestret.

I hænderne på Mads Granum, der er fjerde generation af organister i sin familie, betyder kombinationen af jazz og nye salmedigte, at den smukke og kirkelige musik blandes med et strejf af jazzens vildskab og improvisation, hvor saxofon, kontrabas, trommer, klaver og vokal giver nutidigt liv til de moderne sangtekster. Selv beskriver Mads Granum, der er uddannet jazzpianist fra Berklee, resultatet af sit nyskabende arbejde med den traditionsrige kirkemusik således:

”Vores fortolkning af ny kirkemusik giver lytterne en intens oplevelse og byder på en levende, musikalsk rejse, hvor man i bedste fald kommer i kontakt med dybderne i sig selv.”

Koncerten er arrangeret af Sorø Klassiske Musikfestival.

 

Onsdag 27. juli kl.19.00

Mads Granum Kvintet: Regitze Glenthøj, vokal, Mads Hansen, saxofon, Mads Granum, piano, Jesper Bodilsen, kontrabas, og Ricco Victor, trommer.

Sorø Klosterkirke, Akademigrunden 4, 4180 Sorø

Entre: 150 kr.

Reservation: ticketmaster.dk / restsalg ved døren. NB: under 18 år: gratis

 

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.