Magi og swingende fremdrift i Ruds Vedby

19. februar 2022 14.00

Magi og swingende fremdrift i Ruds Vedby, Morten Haugshøj, guitar, Søren Bech, hammondorgel, og Andreas Skamby, trommer

Lauenborggaard, Slagelsevej 34, 4291 Ruds Vedby

Entré: 150 kr.

Orgeltrio giver koncert på Lauenborggaard

Der er musikalsk magi i luften, når Balthazars Kararaffel giver koncert. Bandet med det mærkværdige navn er en trio med hammondorgel à la Jimmy Smith i front sekunderet af guitaristen Morten Haugshøj og trommeslageren Andreas Skamby. Magien er hentet fra d’herrers barndomsminder om den lange (59 episoder!) serie tegnefilm om Professor Balthazar, der blev vist på børne-TV i 1970’erne. Den rare professor kunne både opfinde og hjælpe sine venner. Netop det er inspiration til de bandets egne kompositioner og arrangementer af klassiske velkendte blues, jazz og popnumre (fra bl.a. The Beatles), der fremføres med rytmisk drive og smittende inderlighed.

Balthazars Karaffel er ny på den danske jazzscene. Bandet udsendte i sommeren 2021 sit førte album ”Clockwise”. Men bandmedlemmerne er ingenlunde debutanter. Morten Haugshøj er veletableret som jazzguitarist og kapelmester med fem roste pladeindspilninger bag sig. Søren Bech har med sit hammondorgel i flere år optrådt både med egne grupper og sammen med populære sangerinder som Birgitte Laugesen og Lone Boyd. Og så spiller han i øvrigt kirkeorgel i de lyse timer. Og den konservatorieuddannede trommeslager Andreas Skamby er kendt for sine engagementer i en bred vifte af bands. Fælles for de tre musikere er, at de bor i Aarhus.

Musikken bygger på den amerikanske orgeljazz-stil med energisk swingende rytmisk fremdrift, inspireret af genrens mest fremtrædende udøver Jimmy Smith. Han arbejdede netop med den karakteristiske kombination af guitar, hammond B3-orgel og trommer, som Balthazars Karaffel praktiserer. Der er ingen kontrabas med, for basstemmen varetages af organisten med fødderne hen over orglets baspedaler.

Der venter en medrivende og humørfyldt koncert med de tre barnlige sjæle fra Aarhus!

 

Lørdag den 19. februar 2022 kl. 14.00

Balthazars Karaffel: Morten Haugshøj, guitar, Søren Bech, hammondorgel, og Andreas Skamby, trommer

Lauenborggaard, Slagelsevej 34, 4291 Ruds Vedby

Entré: 150 kr.

Reservation: email: lauenborggaard34@gmail.com eller tlf. 2681 3728 / 4029 6002


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.