Magiske syv – plus en!

29. juli 2021 20.00

Magiske syv – plus en!, Line Kruse, violin, Jesper Riis, trompet, Pierre Bertrand, sax, Steen Nikolaj Hansen, basun, Søren Gemmer, klaver, Kaspar Vadsholt, bas, og Jonas Johansen, trommer, og den argentinske percussionist Minino Garay

Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø

Entré: 175 kr.

Magiske syv – plus en!

Internationalt jazzmøde på Victorias scene torsdag aften 29. juli

Den i Paris bosiddende violinist Line Kruse har både i Frankrig og Danmark med stor succes skabt musik for septetter med henholdsvis franske og danske musikere. Nu præsenterer hun i Sorø en kombination, hvor saxofonisten Pierre Bertrand kommer i selskab med trompetisten Jesper Riis og basunisten Steen Nikolaj Hansen. Dertil en stærk rytmegruppe bestående af Søren Gemmer, klaver, Kaspar Vadsholt, bas, og Jonas Johansen, trommer. Samtidig udvider hun septetten med det argentinske tromme- og sangfænomen Minino Garay, så der altså vil være otte musikere på Victorias scene torsdag den 29. juli kl. 20.00.

”Et alternativt og fantastisk spændende hold,” siger Line Kruse selv om programmet for Sorø koncerten. Latinamerikanske rytmer og nordisk tone vil flyde sammen i arrangementer, der spilles med hjerte og virtuositet. Swingende rytmer og lyrisk enkelhed er grundlaget for musikken, som både er intim og udadvendt med appel til et bredt publikum.

Selv har Line Kruse en lang international karriere med albums i millionoplag bag sig. Alligevel er hun ikke særlig kendt hjemme i Danmark. Straks efter sin eksamen fra Det kgl. Musikkonservatorium i København i 1992 pakkede hun nemlig sin violinkasse og flyttede til Paris, hvor hun siden har boet og spillet. Hun har navnlig dyrket latin og tango bl.a. med det verdenskendte ”Gotan Project”, men altid med jazzens væsen i sin rygmarv. Under ophold i Danmark har hun etableret sit ”Dansk7” orkester med et udsøgt hold af danske musikere. Bandet bærer jazz-fanen højt og er på vej med indspilning af et nyt album undervejs til udgivelse i oktober 2021.

Torsdag 29. juli Kl. 20.00:

Line Kruse Dansk/Fransk 7 : Line Kruse, violin, Jesper Riis, trompet, Pierre Bertrand, sax, Steen Nikolaj Hansen, basun, Søren Gemmer, klaver, Kaspar Vadsholt, bas, og Jonas Johansen, trommer, og den argentinske percussionist Minino Garay

Victoria Teatret, Storgade 15. 4180 Sorø

Entré: 175 kr.

Reservation: www.victoriateatret.dk eller tlf. 5783 0663


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.