Pianisten Carsten Dahl kobler musik og billedkunst

05. februar 2023 14:00

Pianisten Carsten Dahl kobler musik og billedkunst, Carsten Dahl, flygel

Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø

Entré: 230 kr (215 kr klubpris)

Pianisten Carsten Dahl kobler musik og billedkunst

Carsten Dahl er højt berømmet som pianist. Så vidt har han drevet det, at han betegnes som en af landets, ja, hele klodens dygtigste. Samtidig er han passioneret kunstmaler og beundrer af Harald Giersings værker, som han ejer flere af. Koblingen mellem musik og billedkunst er lige så nærværende for Carsten Dahl som den var for Giersing, der i 1920’erne skrev, at ”ligesom musikkens indhold er melodi, rytme og harmoni, er billedkunstens flader, farver, linjer og rum.” Tonerne er farver og farverne er toner, mens lærred og akkorder er landskabernes bund.

Carsten Dahl er selvlært – bortset fra et træningsprogram i klaverspillets grundlæggende træk hos jazzpianisten Jørgen Nielsen. Ikke desto mindre blev Carsten Dahl i 2012 professor i rytmisk samtidsmusik ved Rytmisk Musikkonservatorium. Hans musikalske karriere har i de senere år i høj grad været baseret på soloklaver, hvor han præsenterer det, der har gjort ham til noget helt specielt på den danske musikscene. Med hud- og kompromisløs tilgang til jazzen har han skabt musik, der overskrider grænser og afsøger nye territorier.

Som autodidakt kunstner er Carsten Dahl drevet af en indre nødvendighed og en åndelig bevidsthed. Både som musiker og maler bevæges han af det i sprækken usagte og skjulte, og alting synes at spejle sig i ham som i vand. Han blændes af lyset, der skabes ud af mørket, for dersom man kender sit afgrundsdybe mørke, ser man meget klarere i lysets refleksioner. Han ønsker at være en åndens maler og en åndens komponist. Når Carsten Dahl sætter sig til flyglet, strømmer genial improvisation ud i rummet.

Søndag 5. februar 2023 kl. 14.00

Carsten Dahl solo – improvisationer på flyglet

SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø

Køb billet her
https://sorokunstmuseum.billetexpressen.dk/event/sheet/farvel-til-giersing-omvisning-og-koncert-med-carsten-dahl-C2E2E59F51854CDEBCCC350ADCA8784C#66932

 

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.