Prisvindende saxofonist med hammondtrio

27. juli 2019 14:00

Prisvindende saxofonist med hammondtrio, Frederik Lundin, tenorsax, Kjeld Lauritsen, hammondorgel, og Anders Provis, trommer

PARNAS, Parnasvej 21, 4180 Sorø

Entré: 325 kr. incl. frokostbuffet fra 12.00

Prisvindende saxofonist med en ny hammondtrio

Nylig belønnet med en Jazz Music Award kommer Frederik Lundin til Parnas med organisten Kjeld Lauritsen og trommeslageren Anders Provis

I den skønne skov ved Parnas bydes publikum lørdag den 27. juli inden for til orgeljazzens univers under anførelse af saxofonisten Frederik Lundin. Han er en prisvindende mester, som udfolder sig med saftig autoritet på sit instrument og i øvrigt både komponerer og skriver fornyende arrangementer. Sammen med organisten Kjeld Lauritsen og trommeslageren Anders Provis vil han spille numre af Duke Ellington og Thelonious Monk foruden gamle danske populærmelodier samt egne kompositioner og smukke arrangementer af klassiske jazzstandards. Det bliver swingende groovy og eftertænksomme lytteoplevelser.
Frederik Lundin har været længe undervejs. Da han som teenager gjorde sin entré på jazzscenen i 1981 blev han udråbt som stortalent og fremtidshåb af musikpressen. Men selvom han har spillet flittigt gennem mere end tre årtier og skabt flere ambitiøse værker, har hans naturlige tilbageholdenhed medført, at han er forblevet i skyggen af rampelyset. I perioder har han endda måttet arbejde som postsorterer for at klare sig. Ikke desto mindre er der ingen tvivl om, at han er en af sin generations frodigste og mest helstøbte jazzkunstnere. Stor anerkendelse kom, da han ved Jazzdanmarks seneste prisfest blev kåret som vinder af årets Music Award. For nylig er han også blevet optaget I Kraks blå bog.
Kjeld Lauritsen har for længst placeret sig som en mesterlig virtuos på sit sjældne hammondorgel med den specielle roterende Leslie højttaler. Han har talrige udgivelser bag sig, blandt andet med bandet ”Organizers”, som også tæller den amerikanske saxofonist Bob Rockwell.
I Sorø er trioens trommeslager Anders Provis velkendt som underviser både på Sorø Privatskole og Musikskolen. Han er samtidig en efterspurgt musiker, der i en årrække har spillet med mange af landets bedste jazzmusikere, ligesom han har sit eget band ”Book of Sounds”

Lørdag 27. juli kl. 14.00
Jazz Award vinder Frederik Lundin: Frederik Lundin, tenorsax, Kjeld Lauritsen, hammondorgel, og Anders Provis, trommer
PARNAS, Parnasvej 21, 4180 Sorø
Frokostkoncert
Entré: 325 kr. incl. frokostbuffet fra kl. 12.00

Reservation: www.parnas.dk eller tlf. 23 87 83 87, info@parnas.dk

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.