Søren Bebe Trio i Sorø Klosterkirke (arr. Sorø Jazz)

11. maj 2024 20:00

Søren Bebe Trio i Sorø Klosterkirke (arr. Sorø Jazz), Søren Bebe - Klaver Kasper Tagel - Kontrabas Knut Finsrud - Trommer

Sorø Klosterkirke, Akademigrunden 4, 4180 Sorø

Entré: 180,- (+ gebyr)

Billetter: https://billetto.dk/e/soren-bebe-trio-i-soro-klosterkirke-arr-soro-jazz-billetter-939944

Sorø Jazz præsenterer Søren Bebe Trio.

Som optakt til Sorø Jazz Festival (Uge 29) afholder Sorø Jazz en helt unik koncert med den lokale pianist og komponist Søren Bebe og hans trio.

Det er Nordisk Jazz af absolut verdensklasse som vil fylde Sorø Klosterkirkes smukke rum.

Søren Bebe Trio er en international anerkendt jazz trio som har spillet koncerter i hele verden. Trioen har netop udgivet deres syvende studie album med titlen ‘Here Now’, der hurtigt er blevet et af de mest streamede danske jazz albums, og som netop nu er at finde på nogle af de allerstørste jazz playlister på Spotify og Apple Music.

Det er smuk og eftertænksom nordisk jazz med inspiration fra både salmer og folkemusik. Eller som jazz anmelderen Niels Overgård fra JazzNyt beskriver musikken: “Det er jazzy mindfulness. Lyden er vanvittig god. Musikken følger med. Det er ro til sjælen. Det er musik med et helende perspektiv. Smukt.”

Søren Bebe, der har boet med sin familie i Sorø siden 2017, er uddannet fra solist linjen på Det Jyske Musikkonservatorium. Han har modtaget flere arbejdslegater, blandt andet fra Statens Kunstfond, og udover arbejdet med sin egen trio, er han også ofte at finde bag klaveret, når sangerinden Cæcilie Norby eller saxofonisten Benjamin Koppel giver koncert.

Tid og sted: Lørdag den 11. Maj 2024 i Sorø Klosterkirke.
Dørene åbner kl. 19:00 (unummererede pladser)
Koncert start kl. 20:00 (varighed ca. 75 min.)

Søren Bebe Trio er:

Søren Bebe – Klaver
Kasper Tagel – Kontrabas
Knut Finsrud – Trommer

Om Søren Bebe Trio:

Pianist og komponist, Søren Bebe, grundlagde sin trio tilbage i 2007. Den 17. november 2023 udgav de deres syvende studie album med titlen ‘Here Now’.

Lyt her: https://sorenbebe.com/herenow/

Denne gang er det den norske trommeslager Knut Finsrud, som sidder bag trommerne, og ligesom ved de sidste to udgivelser er det Kasper Tagel der håndterer kontrabassen.

Albummet har allerede modtaget et væld af fine anmeldelser fra hele verden, heriblandt fem ud af fem stjerner fra det anerkendte engelske jazzmagasin UKVibe samt topkarakterer fra amerikansk/franske ‘Paris-Move’, der blandt andet skriver:

“Søren Bebe mestrer melodikunsten til perfektion og trækker fra sin kulturs folklore. ‘Here Now’ er et yndefuldt, elegant, poetisk album af underspillet rigdom.” (Thierry De Clemensat, Bayou Blue Radio/Paris-Move US/FR)

Også den danske jazz skribent fra JazzNyt, Niels Overgård, har haft pennen fremme:

“Søren Bebe beriger os med nogle skønne melodier. Der er Folksy (to Jan), der er en uforfalsket tribute til Nordens største jazzpianist nogensinde, Jan Johansson. Eller hvad med Grateful? Den indrammer følelsen og taknemmeligheden når jeg lytter til Søren Bebe. Jeg kan ikke få nok af Bebes vidunderlige musik.”

Med deres nye album ‘Here Now’ markerer Søren Bebe Trio sig igen som sværvægtere indenfor den Nordiske Jazz. Melankolien og klangskønheden er i højsædet, og trioen formår som ingen andre at få hver enkelt tone til at tælle.

Efter det stærkt anmelderroste album ‘Echoes’ fra 2019 har gruppen holdt en velfortjent pause, men er altså nu tilbage med ny musik og fejrer udgivelsen af ‘Here Now’ med koncerter i Danmark og Europa.

Gennem årene har trioen givet et væld af koncerter over det meste af verden fra Brasilien til Korea over USA og Marokko og har formået at opbygge en støt stigende og særdeles loyal fanskare. På Spotify lytter over 150.000 med på trioens musik hver måned, hvor alle de største jazz playlister har deres sange liggende side om side med jazzens største pianister som Keith Jarrett og Chick Corea.

Lørdag den 11. maj 2024 giver trioen koncert i Sorø klosterkirke som optakt til foreningen Sorø Jazz’s store sommer Jazz Festival (Uge 29). Og netop det smukke kirkerum, med den store akustik, er det perfekte rum til trioens rolige, meditative musik, der trækker inspirationer fra både folkemusik, salmer og klassisk musik, iblandet jazzens improviserede toner.

Lyt for eksempel til trioens version af Jørgen Mallings smukke salme “Jeg er træt og går til ro” (https://bit.ly/jegertraet-vide…) fra albummet ‘Echoes’ fra 2019 eller den tango inspirerede “Tangeri” fra trioens nye album ‘Here Now’ (https://bit.ly/tangeri-video).

Mere info om Søren Bebe Trio: https://sorenbebetrio.com/


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.