Stor filmkunst med et jazzmesterværk

26. juli 2022 16.00

Stor filmkunst med et jazzmesterværk, Miles Davis, trompet, Barney Wilen, sax, René Urtréger, piano, Pierre Michelot, bas, og Kenny Clarke, trommer.

Victoria Teatret, Storgade 15, 4180 Sorø

Entré: 50 kr.

Stor filmkunst med et jazzmesterværk

Louis Malle’s ”Ascenseur pour l´Echafaud” med Miles Davis kvintet

Et sindsoprivende dystert drama indpakket i en lidenskablig kærlighedshistorie. Og dertil Miles Davis’ inderligt følelsesfulde jazztrompet. Sådan er den franske instruktør Louis Malle’s klassiker fra 1958 “Ascenseur pour l’Echafaud” (”Elevator til skafottet”) med Jeanne Moreau i hovedrollen og Miles Davis’ kvintet som musikalsk bagtæppe. Det er den mest himmelsk smukke sammensmeltning af stor filmkunst og et jazz-mesterværk.

Filmen varer 91 minutter. Den handler om en fremmedlegionær, der myrder sin elskerindes mand, men uheldigvis bliver spærret inde i en elevator på vej fra gerningsstedet – hvorefter der udspiller sig et åndeløst spændende drama effektfuldt filmet på mørke, regnvåde parisiske boulevarder. Miles Davis var engageret til at spille på den berømte Club Saint-Germain og blev introduceret til Louis Malle, som foreslog ham at lægge musik til sin film, der netop var færdigklippet. Davis mødte op til en prøvevisning af filmen med sin kvintet, der havde tre franske musikere, Barney Wilen, sax, René Urtréger, piano, og Pierre Michelot, bas, samt amerikanske Kenny Clarke på trommer. Derpå gik kvintetten i studiet og improviserede i løbet af en nat et 48 minutters lydspor. Det blev senere udgivet på en plade, som er blevet stående i jazzhistorien ligesom den banebrydende film.

 

Tirsdag den 26. juli 2022 kl. 16.00

”l’Ascenseur pour l’Echafaud” (Elevator til skafottet”) Fransk film fra 1958 af Louis Malle med Jeanne Moreau i hovedrollen og musik af Miles Davis. 91 minutter

Victoria Teatret, Storgade 15. 4180 Sorø,

Entré: 50 kr. Reservation: www.victoriateatret.dk

 

 

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.