Tilbagelænet jazz på Café Tre Konger

30. juli 2021 19.00

Tilbagelænet jazz på Café Tre Konger, Mårten Lundgren, trompet, Jens Søndergaard, saxofon, Anders Jacobsen, trækbasun, Pelle von Bülow, guitar, Ole Skipper, bas, og Aage Tanggaard, trommer

Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø

Entré: 150 kr. eller 399 kr. incl. 2-retters menu

Tilbagelænet jazz

Cool Sweetness Sexet genopliver 1950’ernes West Coast jazzstil på café Tre Konger

Klangen af trompet, saxofon og trækbasun foran en metronomisk arbejdende rytmegruppe er virkelig velegnet til at skabe tilbagelænet rytmisk velvære. Det var sådan jazz, som fik sin ikoniske dåbsattest med Miles Davis’ album ”Birth of The Cool” i 1957, og som også Gerry Mulligan, Shelly Manne og Art Pepper spillede. ”Vestkyst-jazz” kaldes genren med henvisning til, at den opstod i Californien. Nu har den svenske trompetist Mårten Lundgren fundet sammen med saxofonisten Jens Søndergaard og basunisten Anders Jacobsen i et orkester, som bærer en brise af denne afslappede genre ind på den danske jazzscene. Fredag aften den 30. juli spiller de i Café Tre Kongers gårdhave med en rytmegruppe, der består af guitaristen Pelle von Bülow, bassisten Ole Skipper og trommeslageren Aage Tanggaard.

Stilige svenske (som reglen med butterfly på scenen) Mårten Lundgren kommer fra Södertälje langt oppe i Sverige, men har bosat sig i Malmø og har over Øresund gjort sig stærkt bemærket i det danske jazzmiljø, bl.a. med medvirken i Tivoli Big Bandet og Radioes Big Band samt mange solistoptrædener. Jens Søndergaard og Anders Jacobsen er hver for sig store navne i den danske jazzstrøm. Begge kan smykke sig med fine anerkendelser og vellykket samspil med en lang række bands. Jens Søndergaard er et energibundt, som gennem fyrre år har gjort en stor jazzkarriere, der er fastholdt på indspilninger med koryfæer som f.eks. Lee Konitz, Clark Terry og Thad Jones. Den noget yngre Anders Jacobsen har især gjort sig i det populære Swingstyrke 7 og med prisvindende børnejazz. Og så har de det til fælles, at de sideløbende med deres jazzkarrierer hele tiden har haft ”ordentligt arbejde”, den ene som tandlæge, den anden som skolelærer!

De tre blæsere er garanter for autoritativ udadvendt swing og deres rytmegruppe er bestemt heller ikke kedelig. På guitar har de den storspillende unge Pelle von Bülow, på bas den rutinerede Ole Skipper, kendt bl.a. fra en række TV-shows med Tivolis Big Band, Georgie Fame og Thad Jones, samt på trommer den bundsolide Aage Tanggard.

Fredag 30. juli kl. 19.00

Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø

Cool Sweetnes sextet: Mårten Lundgren, trompet, Jens Søndergaard,saxofon, Anders Jacobsen, trækbasun, Pelle von Bülow, guitar, Ole Skipper, bas, og Aage Tanggaard, trommer.

Entré: 150 kr. eller 399 kr. incl. 2-retters menu med tigerrejer og oksesteg m.m.

Reservation: tlf. 5783 4114, e-mail: britt@cafetrekonger.dk

 


< TILBAGE

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.