Tre blonde bassister

28. februar 2020 19.00

Tre blonde bassister, Blonde Bass: Kristin Korb, Ida Hvid og Helle Marstrand – alle tre med kontrabas og sang.

Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø

Entré: 150 kr.

Tre blonde basser

Jazzkoncert fredag den 28. februar på Café Tre Konger med tre kvindelige bassister

Kan man synge og spille bas samtidig? Ida Hvid, Helle Marstrand og Kristin Korb kan. De tre dygtige jazzbassister gør det endda sammen. Med hver sin store kontrabas stiller de op og synger og spiller på livet løs. Med dybe bastoner og lyse stemmer fremfører de swingende standarder, funky originalnumre, akapella ballader og hyldester til deres (mandlige) basforbilleder (Ray Brown, Niels-Henning Ørsted-Pedersen, Hugo Rasmussen m.fl.). Det er et eventyr af lyd, hvor kendte kunstneriske elementer føjes sammen til nye helheder – der vist aldrig før er hørt i musikhistorien.

De tre kvinder kalder deres ensemble for ”Blonde Bass” – for hårfarven, ikke de mørke basser! Deres optræden er en musikalsk symfoni. Ustandseligt skifter de roller mellem melodistemme, rytme, harmonier og basgange. Tilhørerne skal virkelig spidse ører for at følge med i hvem, der spiller hvad. Samtidig bidrager tre-stemmige vokalarrangementer med et ekstra lag. Resultatet er en kombination af fylde, dybde, fokus, balance, harmoni og finesse.

Ida Hvid er elev af (nu afdøde) Hugo Rasmussen og endvidere uddannet fra Rytmekonservatoriet. Hun er flittigt efterspurgt på jazzscenen og har bl.a. spillet med Oscar Petersons trommeslager Alvin Queen og flere andre amerikanske og danske musikere. I 2017 modtog hun Bent Jædig Prisen.

Også Helle Marstrand er elev af en berømt afdød bassist, nemlig Niels-Henning Ørsted-Pedersen. Hun er ikke mindst kendt for sin medvirken i bandet Sophisticated Ladies og sin egen trio med Jacob Fischer på guitar.

Kristian Korb er fra USA’s vestkyst, hvor hun blev uddannet som klassisk bassist i San Diego. Hendes talent for jazz blev opdaget af den berømte bassist Ray Brown, som førte hende frem til en strålende international karriere. Men så forelskede hun sig i en dansk mand og flyttede i 2011 til Allerød, hvorfra hun har taget den danske jazzscene med storm.

Fredag 28. februar kl. 19.00

Blonde Bass: Kristin Korb, Ida Hvid og Helle Marstrand – alle tre med kontrabas og sang.

Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø

Entré: 150 kr. eller 350 kr. incl. 2-rettersmenu fra kl. 17.30 – musikstart kl. ca. 19.00

Reservation: tlf. 5783 4114, e-mail: britt@cafetrekonger.dk


< TILBAGEFØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.