Om Sorø jazz1

Henvendelse vedr. booking, markedsføring m.m:

Kirsa Andreasen,  kontakt@soroejazz.dk

 

Sorø Jazz er:

 

Hvert år i uge 29 spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter ialt, fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd. Det er netop festivalens bærende idé at få den professionelle, fornyende kvalitetsjazz bredt ud til publikum. Og uden falsk beskedenhed tør vi fastslå, at det lykkes. Der spilles stort set uden undtagelse for fulde huse – hvilket selvfølgelig også hænger sammen med, at de forskellige spillesteder ikke er kæmpestore koncertsale. De mindste intime caféer rummer blot 50-60 tilhørere, mens der på de største spillesteder er plads til godt 200 tilhørere.

 

Første festival i 2013


Det begyndte i 2013. Dengang tog Sorøs turistchef Jesper Nygaard initiativ til at lave en jazzfestival i Sorø. Byrådets kulturudvalg bakkede op med økonomisk støtte og byens restauranter, cafeer og kulturinstitutioner tog velvilligt imod tilbud om at åbne for jazzmusik. Tilrettelæggelsen af festivalprogrammet blev overdraget til jazzkenderen Allan Aistrup, der tidligere havde booket jazz andre steder, bl.a. i flere år på Fyn, hvor han blev belønnet med den Fynske Jazzpris for indsatsen. I 2015 gav Sorø Byråd sin kulturpris til Sorø Jazzen.

 

Ny organisation i 2015


Jazzfestivalerne i 2013 og 2014 var så vellykkede, at der blev føjet et vinterjazzprogram med 4-6 koncerter til. Af helt andre årsager blev Sorø Turistbureau nedlagt i 2015 og turistchefen fyret, så jazzen fik ny organisation med ledelsen af byens Victoria Teater som bestyrelse for arrangementerne. Allan Aistrup fortsatte med at tilrettelægge jazzprogrammerne, og det lille bookingbureau Jeronimus ApS blev indsat til at tage sig af administration og økonomi. Fra 2022 har Kirsa Andreasen medvirket til den kunstneriske tilrerttelæggelse af koncertprogtammet. Således har Sorø Jazzen kunnet fortsætte med både en sommerfestival og et vinterjazzprogram hvert år. Desuden arrangeres enkelte koncerter forår og efterår på udvalgte spillesteder. Sorø Jazzen kan glæde sig over støtte og tilskud både fra Sorø Kommune, Statens Kunstfond og flere private fonde.

 


< TILBAGE

Kirsa Andreasen. Garcia Forperson i Sorø Jazz. Koncertarrangør. Kirsa har medvirket som arrangør i Sorø Jazz siden 2022. Forkærligheden for jazz er stor og går tilbage til engang midt i 90’erne da Kirsa for alvor stiftede bekendtskab med jazzen i alle sine former på Barcelonas mørke jazzklubber. Musik, og jazz i særdelseshed, er en vigtig drivkraft i Kirsas daglige arbejde som kunstner, hvor musikken er et essentielt transportmiddel til fordybelse. Privat er Kirsa gift med Rodrigo. Familien på fem flyttede til Sorø i 2020, det var kvaliteten ‘lille kulturby med egen jazzfestival’ og særligt den storslåede natur der gjorde, at valget faldt på Sorø.Søren Bebe. Næst-forperson i Sorø Jazz og medlem af koncert udvalget. Søren er professionel jazz musiker og driver sit eget pladeselskab ‘From Out Here Music’ fra sin hjemme adresse på Frederiksberg i Sorø. Han spiller koncerter over det meste af verden med sit eget orkester, Søren Bebe Trio, med hvem han har udgivet syv anmelder-roste albums. Derudover er han ofte at finde bag klaveret med især sangerinden Cæcilie Norby og saxofonisten Benjamin Koppel. Søren bor i Sorø på syvende år sammen med sin kone Karen og deres 3 børn og to hunde.Minna Holmgaard. Medlem af bestyrelsen og grafiker/web/SoMe. Minna er opvokset i Holbæk, og bor nu i Sorø med sine fire børn. Til daglig arbejder Minna som grafiker i sit firma Holmgaard Grafik. Minna elsker musik. Alle genre, men er specielt glad for jazz. Hun er vokset op i et hjem med meget musik, og bruger musikken til at vække mange følelser og sanser frem . I fritiden er hun vinterbader, motionscyklist, går til dans, spiller klaver og elsker lange gåture i naturen. Minna er kæreste med Stig, der også er frivillig i Sorø Jazz.Stig Thorup. Medlem af bestyrelsen og fundraiser i Sorø Jazz Stig er til både kultur og natur. Udover at være vinterbader, kajakroer, motionscyklist, fritidsdanser og nyjæger, brænder Stig for den gode lyd og næsten al slags musik - især jazz og allerhelst live. Stig er far til tre store børn og både opvokset og bosiddende i Sorø. Og så er Stig kæreste med Minna, der også er frivillig i Sorø Jazz. Til daglig er Stig Commercial Director i Amadeus.Daniel De La Cruz. Medlem af bestyrelsen og fotograf/videograf. Jeg kommer oprindelig fra Lima i Peru, hvor jeg er født og opvokset. Jeg flyttede til Denmark i 2005 og stiftede familie. Jeg bor sammen med min kone og vores tre søde børn. Til daglig arbejde jeg som procesoperatør i en fødevarevirksomhed. Jeg er opvokset med masser af musik omkring mig, og jeg elsker musik. Vores tre børn spiller også musik og gør at musikken fortsat fylder i mit voksenliv.Søren Sandahl. Elsker god jazz til at koncentrere sig ekstra på arbejdet, til weekend formiddag med børnene og som livekoncert, med venner og familie, eller når kone skal inviteres på kæreste-date. Søren er flyttet fra København til Sorø i 2018 og arbejder som chefkonsulent i Region Sjællands administration.Rodrigo Dino Andreasen Garcia
FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER


Instagram Logo

Sorø Jazz takker vores tilskudsgivere og sponsorer:

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.